Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące , szybkie , smaczne
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44635
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182045
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 219
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44635
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182045
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 219
Składniki
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Dodajemy posiekaną cebulę i kapustę. Chwilę razem podsmażamy.
Dodajemy mięso mielone i rozdrabniamy je mieszając.
Dodajemy czosnek oraz przyprawy : sól i pieprz ( + ew. oregano, bazylię, majeranek ).Smażymy ok. 15 min.
Studzimy mięso , po czym mieszamy z jajkiem, ryżem i szczyptą kurkumy.
Papryki przekrawamy na połówki.Wyjmujemy gniazda nasienne i napełniamy dokładnie nadzieniem.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy papryki( można lekko skropić oliwą ).
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na ok 200C i pieczemy ok. 20 min.
Trzemy na tarce ser i mieszamy ze śmietaną.Dodajemy sól, pieprz. Polewamy zapieczone papryki i wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut.
Wyciągamy i zajadamy jeszcze ciepłe.Smacznego!