Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3465
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 499
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7037
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 364
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3465
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 499
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7037
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 364
Składniki
Polędwiczki oczyszczamy z błonek. Mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę.
Polędwiczki smażymy na rozgrzanej patelni (już bez oleju) po około 3-4 minuty na każdej ze stron.