Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 242
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2640
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 74
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 242
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2640
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 74
Składniki
Polędwiczki oczyszczamy z błonek. Mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę.
Polędwiczki smażymy na rozgrzanej patelni (już bez oleju) po około 3-4 minuty na każdej ze stron.