Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5872
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 344
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 558
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 744
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1176
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5872
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 344
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 558
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 744
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1176
Składniki
Polędwiczki oczyszczamy z błonek. Mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę.
Polędwiczki smażymy na rozgrzanej patelni (już bez oleju) po około 3-4 minuty na każdej ze stron.