Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 62
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2708
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 62
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2708
Składniki
Polędwiczki oczyszczamy z błonek. Mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę.
Polędwiczki smażymy na rozgrzanej patelni (już bez oleju) po około 3-4 minuty na każdej ze stron.