Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybki i smaczny obiadek lub kolacja.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1268
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4023
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1000
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1268
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4023
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1000
Składniki
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej/oliwę, wrzucić pokrojoną drobno cebulkę i pieczarki. Posolić. Smażyć ok. 5-7 min. aż puszczą sok.
Na każdy naleśnik (przepisu nie podaję, bo zawsze robię "na oko"- na dwie osoby to ok. szklanka mąki, jajko, mleko+woda do uzyskania nie za rzadkiej masy; proponuję dodać do ciasta zioła lub curry i szczyptę soli) położyć plaster sera żółtego (można przeciąć na pół i położyć wzdłuż naleśnika. Farsz z pieczarek podzielić na 4 porcje i wyłożyć na naleśniki. Parówki obrać z folii, podgrzać w wodzie lub microfali i położyć na każdy naleśnik. Naleśniki zwijać w rulon. Posypać serem żółtym i podgrzać w microfali lub w piekarniku ąż ser się rozpuści. Każdy naleśnik polać ketchupem. Można posypać też ulubionymi ziołami.