Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybki i smaczny obiadek lub kolacja.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 71
Smaki Grecji!
Odsłon: 113
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2044
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 71
Smaki Grecji!
Odsłon: 113
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2044
Składniki
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej/oliwę, wrzucić pokrojoną drobno cebulkę i pieczarki. Posolić. Smażyć ok. 5-7 min. aż puszczą sok.
Na każdy naleśnik (przepisu nie podaję, bo zawsze robię "na oko"- na dwie osoby to ok. szklanka mąki, jajko, mleko+woda do uzyskania nie za rzadkiej masy; proponuję dodać do ciasta zioła lub curry i szczyptę soli) położyć plaster sera żółtego (można przeciąć na pół i położyć wzdłuż naleśnika. Farsz z pieczarek podzielić na 4 porcje i wyłożyć na naleśniki. Parówki obrać z folii, podgrzać w wodzie lub microfali i położyć na każdy naleśnik. Naleśniki zwijać w rulon. Posypać serem żółtym i podgrzać w microfali lub w piekarniku ąż ser się rozpuści. Każdy naleśnik polać ketchupem. Można posypać też ulubionymi ziołami.