Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybki i smaczny obiadek lub kolacja.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17388
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17388
Składniki
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej/oliwę, wrzucić pokrojoną drobno cebulkę i pieczarki. Posolić. Smażyć ok. 5-7 min. aż puszczą sok.
Na każdy naleśnik (przepisu nie podaję, bo zawsze robię "na oko"- na dwie osoby to ok. szklanka mąki, jajko, mleko+woda do uzyskania nie za rzadkiej masy; proponuję dodać do ciasta zioła lub curry i szczyptę soli) położyć plaster sera żółtego (można przeciąć na pół i położyć wzdłuż naleśnika. Farsz z pieczarek podzielić na 4 porcje i wyłożyć na naleśniki. Parówki obrać z folii, podgrzać w wodzie lub microfali i położyć na każdy naleśnik. Naleśniki zwijać w rulon. Posypać serem żółtym i podgrzać w microfali lub w piekarniku ąż ser się rozpuści. Każdy naleśnik polać ketchupem. Można posypać też ulubionymi ziołami.