Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybki i smaczny obiadek lub kolacja.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12768
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4533
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12768
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4533
Składniki
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej/oliwę, wrzucić pokrojoną drobno cebulkę i pieczarki. Posolić. Smażyć ok. 5-7 min. aż puszczą sok.
Na każdy naleśnik (przepisu nie podaję, bo zawsze robię "na oko"- na dwie osoby to ok. szklanka mąki, jajko, mleko+woda do uzyskania nie za rzadkiej masy; proponuję dodać do ciasta zioła lub curry i szczyptę soli) położyć plaster sera żółtego (można przeciąć na pół i położyć wzdłuż naleśnika. Farsz z pieczarek podzielić na 4 porcje i wyłożyć na naleśniki. Parówki obrać z folii, podgrzać w wodzie lub microfali i położyć na każdy naleśnik. Naleśniki zwijać w rulon. Posypać serem żółtym i podgrzać w microfali lub w piekarniku ąż ser się rozpuści. Każdy naleśnik polać ketchupem. Można posypać też ulubionymi ziołami.