Do góry

Dania główne Przepis na:

Parówki w warzywach

Parówki w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 668 Ocena: 5879

Dodano:

Odsłon: 985

Szybkie danie z rodzaju: czyszczenie lodówki:) Parówki, papryka, pomidory, czosnek a zamiast cebuli por a to wszystko podsmażone na patelni i podane ze świeżym pieczywem.

Składniki

  • cienkie parówki 4 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • pomidory duże 4 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • curry do smaku
  • papryka ostra mielona do smaku
  • cukier 1 szczypta
  • natka pietruszki do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Parówki w warzywach

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy masło a następnie dodajemy pokrojonego pora i drobno posiekany czosnek. Gdy por trochę zmięknie /po ok. 2 min/ dodajemy pokrojone parówki i smażymy aż lekko się zrumienią. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory i oprószamy cukrem. Kiedy puszczą sok dodajemy pokrojoną paprykę i wszystko razem dusimy do czasu aż sok z pomidorów odparuje a danie zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Potrawę przekładamy na talerz, dekorujemy posiekaną natką i podajemy z pieczywem, kaszą lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń