Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, delikatne paski z kurczaka , na jednym się nie skończy.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1884
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15616
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1884
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15616
Składniki
Filet umyć , pokroić w paski. Jajka , żółtka oddzielić od białek. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do żółtek , sól , pieprz, paprykę ubić. Paski fileta zanurzyć w przygotowanej marynacie.
Białka ubić na sztywno i zanurzyć pasek z marynaty.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane paski, usmażyć na rumiano.
Obsypać sezamem , podawać z ulubionymi dodatkami.