Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, delikatne paski z kurczaka , na jednym się nie skończy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Składniki
Filet umyć , pokroić w paski. Jajka , żółtka oddzielić od białek. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do żółtek , sól , pieprz, paprykę ubić. Paski fileta zanurzyć w przygotowanej marynacie.
Białka ubić na sztywno i zanurzyć pasek z marynaty.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane paski, usmażyć na rumiano.
Obsypać sezamem , podawać z ulubionymi dodatkami.