Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4870
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 997
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9413
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4870
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 997
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9413
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Składniki
Sezam uprażyłem na suchej patelni. Pieczarki obrałem i pokroiłem w plasterki ,cebulę w kostkę ,szczypiorek posiekałem ,kapustę poszatkowałem (blanszowałem i osączyłem). Do dużej miski wbiłem jajka ,utarłem mikserem ,doprawiłem solą i pieprzem. Dolałem sherry. Wsypałem mąkę i wymieszałem. Dołożyłem pieczarki ,cebulę ,kapustę i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszałem. Łyżkę masła rozgrzałem na patelni (20 cm) włożyłem ¼ masy przełożyłem na patelnię ,lekko docisnąłem i smażyłem na średnim ogniu ok. 4 min. z jednej i 4 min. z drugiej strony. Gotowe naleśniki wstawiłem do piekarnika 50 stopni C do czasu usmażenia ostatniego. Każdy później posypałem sezamem i skropiłem sosem teriyaki.