Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 106
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 288
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2868
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 106
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 288
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2868
Składniki
Sezam uprażyłem na suchej patelni. Pieczarki obrałem i pokroiłem w plasterki ,cebulę w kostkę ,szczypiorek posiekałem ,kapustę poszatkowałem (blanszowałem i osączyłem). Do dużej miski wbiłem jajka ,utarłem mikserem ,doprawiłem solą i pieprzem. Dolałem sherry. Wsypałem mąkę i wymieszałem. Dołożyłem pieczarki ,cebulę ,kapustę i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszałem. Łyżkę masła rozgrzałem na patelni (20 cm) włożyłem ¼ masy przełożyłem na patelnię ,lekko docisnąłem i smażyłem na średnim ogniu ok. 4 min. z jednej i 4 min. z drugiej strony. Gotowe naleśniki wstawiłem do piekarnika 50 stopni C do czasu usmażenia ostatniego. Każdy później posypałem sezamem i skropiłem sosem teriyaki.