Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2796
Dodano: 06.12.2009
Odsłon: 16362
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do rondla wlać ocet i wodę. Posolić. (niekoniecznie). Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 5 min.Patisony myjemy i odcinamy zielone końce,wkładamy do słoików,razem z liśćmi laurowymi,gorczycą,zielem angielskim,cebulą oraz pokrojoną marchewką. Gotową zalewę ostudzić i przelać do sparzonych słoików.Pokrywkę słoika wewnątrz "posmarować" spirytusem i mocno zakręcić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

BKutermak 20 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
nie trzeba tych petisonów pasteryzować?2 Kto głosował? | Odpowiedz

ehinac3a 13 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
dobre patisony nie sa zle, znam je kolo 15lat, chociaz u mnie ciezko je dostac. Na szczescie ostatnio odkrylam w carefourze takie w occie, mniam2 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 07 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Patisony znam od 40 lat ,rzeczywiście takie marynowane są bardzo dobre,świetne sa również faszerowane (wieksze),czesto robie je tez tak jak kalafior.3 Kto głosował? | Odpowiedz