Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patisony to dietetyczne, lekkostrawne i delikatne w smaku warzywa, zawierające jakże cenny dla zdrowia magnez, fosfor i żelazo. Doskonały duszony, nadziewany i jako dodatek do sałatek. Warto pamiętać o nim w naszym jadłospisie.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 903
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7830
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 188
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 173
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 903
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7830
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 188
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 173
Składniki
Patisony obrać i pokroić w słupki. Dodać rozgnieciony czosnek , nieco wody i dusić na małym ogniu ok.7 minut.Podlać śmietaną i dalej dusić od czasu do czasu mieszając.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do patisonów.
do prawie miękkich patisonów dodać wszystkie przyprawy /ilość wg uznania/ i jeszcze chwilę dusić.
Gotową potrawę nałożyć do miseczek i posypać dużą ilością posiekanej pietruszki, koperku i bazylii. Życzę SMACZNEGO!