Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patisony to dietetyczne, lekkostrawne i delikatne w smaku warzywa, zawierające jakże cenny dla zdrowia magnez, fosfor i żelazo. Doskonały duszony, nadziewany i jako dodatek do sałatek. Warto pamiętać o nim w naszym jadłospisie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1933
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 742
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1933
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 742
Składniki
Patisony obrać i pokroić w słupki. Dodać rozgnieciony czosnek , nieco wody i dusić na małym ogniu ok.7 minut.Podlać śmietaną i dalej dusić od czasu do czasu mieszając.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do patisonów.
do prawie miękkich patisonów dodać wszystkie przyprawy /ilość wg uznania/ i jeszcze chwilę dusić.
Gotową potrawę nałożyć do miseczek i posypać dużą ilością posiekanej pietruszki, koperku i bazylii. Życzę SMACZNEGO!