Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patisony to dietetyczne, lekkostrawne i delikatne w smaku warzywa, zawierające jakże cenny dla zdrowia magnez, fosfor i żelazo. Doskonały duszony, nadziewany i jako dodatek do sałatek. Warto pamiętać o nim w naszym jadłospisie.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 951
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 272
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 951
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 272
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Składniki
Patisony obrać i pokroić w słupki. Dodać rozgnieciony czosnek , nieco wody i dusić na małym ogniu ok.7 minut.Podlać śmietaną i dalej dusić od czasu do czasu mieszając.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do patisonów.
do prawie miękkich patisonów dodać wszystkie przyprawy /ilość wg uznania/ i jeszcze chwilę dusić.
Gotową potrawę nałożyć do miseczek i posypać dużą ilością posiekanej pietruszki, koperku i bazylii. Życzę SMACZNEGO!