Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe pierogi, ale nie do końca... dodanie mąki pełnoziarnistej sprawia, że pierogi zyskują całkowicie nowy smak, a do tego są o wiele zdrowsze :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94242
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94242
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Mąki przesiać przez sitko.
Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma aż będzie elastyczne.
Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z kapusty i grzybów i i wykrawać pierogi najlepiej za pomocą szklanki, następnie wyrobić ładny brzeg. Uwaga przepis na farsz znajdziecie na moim profilu "Tradycyjna kapusta z grzybami" Zapraszam: https://smaker.pl/przepis-tradycyjna-kapusta-z-grzybami,117634,pelen-brzuszek.html
Gotowe pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów.
Podawać z podsmażoną na masełku cebulką. Smacznego !!!