Niby zwykłe pierogi, ale nie do końca... dodanie mąki pełnoziarnistej sprawia, że pierogi zyskują całkowicie nowy smak, a do tego są o wiele zdrowsze :)
Pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami
Składniki
- Mąka pszenna 1/2 szklanki
- Mąka żytnia pełnoziarnista 1/2 szklanki
- mąka pszenna pełnoziarnista 1/2 szklanki
- Jajka 2 szt.
- śmietana 18 % 4-5 łyżek
- Sól
- Farsz: kapusta z grzybami
- Zasmażka: masło, cebulka
Składniki
- Mąka pszenna 1/2 szklanki
- Mąka żytnia pełnoziarnista 1/2 szklanki
- mąka pszenna pełnoziarnista 1/2 szklanki
- Jajka 2 szt.
- śmietana 18 % 4-5 łyżek
- Sól
- Farsz: kapusta z grzybami
- Zasmażka: masło, cebulka

Etapy przygotowania
Mąki przesiać przez sitko.

Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma aż będzie elastyczne.

Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z kapusty i grzybów i i wykrawać pierogi najlepiej za pomocą szklanki, następnie wyrobić ładny brzeg. Uwaga przepis na farsz znajdziecie na moim profilu "Tradycyjna kapusta z grzybami" Zapraszam: https://smaker.pl/przepis-tradycyjna-kapusta-z-grzybami,117634,pelen-brzuszek.html

Gotowe pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów.

Podawać z podsmażoną na masełku cebulką. Smacznego !!!

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 2583
Ostatnio komentowane przepisy

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 2583



Składniki
- Mąka pszenna 1/2 szklanki
- Mąka żytnia pełnoziarnista 1/2 szklanki
- mąka pszenna pełnoziarnista 1/2 szklanki
- Jajka 2 szt.
- śmietana 18 % 4-5 łyżek
- Sól
- Farsz: kapusta z grzybami
- Zasmażka: masło, cebulka
Mąki przesiać przez sitko.
Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma aż będzie elastyczne.
Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z kapusty i grzybów i i wykrawać pierogi najlepiej za pomocą szklanki, następnie wyrobić ładny brzeg. Uwaga przepis na farsz znajdziecie na moim profilu "Tradycyjna kapusta z grzybami" Zapraszam: https://smaker.pl/przepis-tradycyjna-kapusta-z-grzybami,117634,pelen-brzuszek.html
Gotowe pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów.
Podawać z podsmażoną na masełku cebulką. Smacznego !!!
Cudowne i pożywne pierożki <3