Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe pierogi, ale nie do końca... dodanie mąki pełnoziarnistej sprawia, że pierogi zyskują całkowicie nowy smak, a do tego są o wiele zdrowsze :)
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 177
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 317
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2154
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 89
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 627
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 177
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 317
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2154
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 89
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 627
Składniki
Mąki przesiać przez sitko.
Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma aż będzie elastyczne.
Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z kapusty i grzybów i i wykrawać pierogi najlepiej za pomocą szklanki, następnie wyrobić ładny brzeg. Uwaga przepis na farsz znajdziecie na moim profilu "Tradycyjna kapusta z grzybami" Zapraszam: https://smaker.pl/przepis-tradycyjna-kapusta-z-grzybami,117634,pelen-brzuszek.html
Gotowe pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów.
Podawać z podsmażoną na masełku cebulką. Smacznego !!!