Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś lubi wątróbkę i makaron to polecam to danie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2114
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3255
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1317
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2114
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3255
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1317
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Składniki
marchew ,pietruszkę ,seler obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Wątróbkę pokrajać na kawałki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić.6 łyżek oleju wlać na patelnię i smażyć na nim cebulę i czosnek.Dodać pokrojone warzywa i jeszcze razem chwilę smażyć.Przełożyć do garnka
Na patelni rozgrzać pozostałe 6 łyżek oleju i smażyć na nim wątróbkę,a następnie przełożyć ją do warzyw,dodać pomidory łącznie z sokiem ,listki laurowe i przyprawy .Dusić na małym ogniu około 15 minut
Makaron ugotować w osolonej wodzie ''''al dente'''',przecedzić i podawać z przygotowanym sosem .Po wierzchu posypać startym serem