Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron penne podany z brokułami w aksamitnym sosie z sera topionego.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Brokuł podzielić na różyczki. W szerokim, płaskim rondlu zagotować około 1,5 szklanki wody. Posolić i włożyć do niej różyczki brokułu. Gotować przez 3-5 minut pod przykryciem często mieszając. Zdjąć pokrywkę i wciąż podgrzewając, odparować prawie całą wodę, uważając, żeby brokuły się nie przypaliły. Dodać ser topiony i dokładnie wymieszać, podgrzewając.
Podawać na ciepło.