Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron penne podany z brokułami w aksamitnym sosie z sera topionego.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 856
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 856
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Brokuł podzielić na różyczki. W szerokim, płaskim rondlu zagotować około 1,5 szklanki wody. Posolić i włożyć do niej różyczki brokułu. Gotować przez 3-5 minut pod przykryciem często mieszając. Zdjąć pokrywkę i wciąż podgrzewając, odparować prawie całą wodę, uważając, żeby brokuły się nie przypaliły. Dodać ser topiony i dokładnie wymieszać, podgrzewając.
Podawać na ciepło.