Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3068
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3068
Składniki
Umytą, osuszaną pierś kurczaka kroimy na drobne kawałeczki lub w paski, przekładamy do miski. W kubku przygotowujemy marynatę: wlewamy ocet, sok z cytryny; dodajemy połówę skórki otartej z cytryny, sól i pieprz oraz zioła, po czym wlewamy oliwę - wszysttko dokładnie mieszamy i zalewamy marynatą kawałki kurczaka. Odstawiamy na min. 20 minut do lodówki. Gotujemy makaron, odcedzamy dokładnie. Kurczaka smażymy na patelni (razem z marynatą), dodajemy śmietanę, skórkę i kapary, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Dodajemy makaron i dokładnie wymieszany z resztą składników wykładamy na talerze, Dekorujemy parmezanem i listkami świeżej mięty.