Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5900
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5900
Składniki
Umytą, osuszaną pierś kurczaka kroimy na drobne kawałeczki lub w paski, przekładamy do miski. W kubku przygotowujemy marynatę: wlewamy ocet, sok z cytryny; dodajemy połówę skórki otartej z cytryny, sól i pieprz oraz zioła, po czym wlewamy oliwę - wszysttko dokładnie mieszamy i zalewamy marynatą kawałki kurczaka. Odstawiamy na min. 20 minut do lodówki. Gotujemy makaron, odcedzamy dokładnie. Kurczaka smażymy na patelni (razem z marynatą), dodajemy śmietanę, skórkę i kapary, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Dodajemy makaron i dokładnie wymieszany z resztą składników wykładamy na talerze, Dekorujemy parmezanem i listkami świeżej mięty.