Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące.
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 23
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5678
Polecam.
Odsłon: 1096
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 149
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 428
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 23
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5678
Polecam.
Odsłon: 1096
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 149
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 428
Składniki
Umytą, osuszaną pierś kurczaka kroimy na drobne kawałeczki lub w paski, przekładamy do miski. W kubku przygotowujemy marynatę: wlewamy ocet, sok z cytryny; dodajemy połówę skórki otartej z cytryny, sól i pieprz oraz zioła, po czym wlewamy oliwę - wszysttko dokładnie mieszamy i zalewamy marynatą kawałki kurczaka. Odstawiamy na min. 20 minut do lodówki. Gotujemy makaron, odcedzamy dokładnie. Kurczaka smażymy na patelni (razem z marynatą), dodajemy śmietanę, skórkę i kapary, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Dodajemy makaron i dokładnie wymieszany z resztą składników wykładamy na talerze, Dekorujemy parmezanem i listkami świeżej mięty.