Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Umytą, osuszaną pierś kurczaka kroimy na drobne kawałeczki lub w paski, przekładamy do miski. W kubku przygotowujemy marynatę: wlewamy ocet, sok z cytryny; dodajemy połówę skórki otartej z cytryny, sól i pieprz oraz zioła, po czym wlewamy oliwę - wszysttko dokładnie mieszamy i zalewamy marynatą kawałki kurczaka. Odstawiamy na min. 20 minut do lodówki. Gotujemy makaron, odcedzamy dokładnie. Kurczaka smażymy na patelni (razem z marynatą), dodajemy śmietanę, skórkę i kapary, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Dodajemy makaron i dokładnie wymieszany z resztą składników wykładamy na talerze, Dekorujemy parmezanem i listkami świeżej mięty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

sycio111 06 września 2009Zgłoś do usunięcia
Choć makaron nie należy do moich ulubionych potraw, to jednak skusze się i wypróbuje ten przepis !!! Pozdrawiam !!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

krysia42 06 września 2009Zgłoś do usunięcia
smakowicie wygląda2 Kto głosował? | Odpowiedz

krysia42 06 września 2009Zgłoś do usunięcia
smakowicie wygląda2 Kto głosował? | Odpowiedz