Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
i znów szybkie, proste i smaczne danie. Podczas kiedy gotuje się woda na makaron; przygotowujemy pozostałe składniki dania. Nie podaję dokładnej ilości składników bo robiłam na oko ;)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2260
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101826
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6230
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2260
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101826
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6230
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Grzyby oczyszczamy i kroimy w kawałki. Wrzucamy na gotującą się wodę i kilka minut gotujemy; odcedzamy na sicie.
Cebulę i czosnek siekamy. W średnim garnku rozgrzewamy masło. Wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy 1–2 minuty następnie dorzucamy grzyby. Po około 5 minutach wlewamy 1 szklankę wody.
Gotujemy na małym ogniu 10-15 minut. Dodajemy mascarpone i wlewamy śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Do sosu wrzucamy makaron, mieszamy. Rozkładamy na talerze i posypujemy koperkiem.