Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
i znów szybkie, proste i smaczne danie. Podczas kiedy gotuje się woda na makaron; przygotowujemy pozostałe składniki dania. Nie podaję dokładnej ilości składników bo robiłam na oko ;)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Grzyby oczyszczamy i kroimy w kawałki. Wrzucamy na gotującą się wodę i kilka minut gotujemy; odcedzamy na sicie.
Cebulę i czosnek siekamy. W średnim garnku rozgrzewamy masło. Wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy 1–2 minuty następnie dorzucamy grzyby. Po około 5 minutach wlewamy 1 szklankę wody.
Gotujemy na małym ogniu 10-15 minut. Dodajemy mascarpone i wlewamy śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Do sosu wrzucamy makaron, mieszamy. Rozkładamy na talerze i posypujemy koperkiem.