Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
i znów szybkie, proste i smaczne danie. Podczas kiedy gotuje się woda na makaron; przygotowujemy pozostałe składniki dania. Nie podaję dokładnej ilości składników bo robiłam na oko ;)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19779
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242352
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19779
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242352
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Grzyby oczyszczamy i kroimy w kawałki. Wrzucamy na gotującą się wodę i kilka minut gotujemy; odcedzamy na sicie.
Cebulę i czosnek siekamy. W średnim garnku rozgrzewamy masło. Wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy 1–2 minuty następnie dorzucamy grzyby. Po około 5 minutach wlewamy 1 szklankę wody.
Gotujemy na małym ogniu 10-15 minut. Dodajemy mascarpone i wlewamy śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Do sosu wrzucamy makaron, mieszamy. Rozkładamy na talerze i posypujemy koperkiem.