Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne aromatu pieczarki w sosie z czterech serów
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 48
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37717
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3695
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 48
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37717
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3695
Składniki
Pieczarki po obraniu pokroiłam, małe na pół a większe na ćwiartki. Pokroiłam cebulę i pora w kosteczkę a czosnek w cienkie plasterki. Na patelni zeszkliłam cebule i pora, dodałam czosnek, gdy ten zacznie pachnieć dodałam pieczarki. Gdy pieczarki się przesmaża najpierw dodałam serki topione i odrobinę wody- używam ich zamiast śmietany a ma takie same właściwości emulsyjne. Gdy zaczną się rozpuszczać dodałam pozostałe pokrojone sery. W między czasie ugotowałam makaron.
Gdy sos już będzie jednolity, wyłączyłam ogień. Sos doprawiłam pieprzem, solą i gałką muszkatołową i wymieszałam go z makaronem. Makaron na talerzu dodatkowo parmezanem i dodatkowym pieprzem. Smacznego:)