Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne aromatu pieczarki w sosie z czterech serów
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8803
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7604
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5188
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328396
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8803
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7604
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5188
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328396
Składniki
Pieczarki po obraniu pokroiłam, małe na pół a większe na ćwiartki. Pokroiłam cebulę i pora w kosteczkę a czosnek w cienkie plasterki. Na patelni zeszkliłam cebule i pora, dodałam czosnek, gdy ten zacznie pachnieć dodałam pieczarki. Gdy pieczarki się przesmaża najpierw dodałam serki topione i odrobinę wody- używam ich zamiast śmietany a ma takie same właściwości emulsyjne. Gdy zaczną się rozpuszczać dodałam pozostałe pokrojone sery. W między czasie ugotowałam makaron.
Gdy sos już będzie jednolity, wyłączyłam ogień. Sos doprawiłam pieprzem, solą i gałką muszkatołową i wymieszałam go z makaronem. Makaron na talerzu dodatkowo parmezanem i dodatkowym pieprzem. Smacznego:)