Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne aromatu pieczarki w sosie z czterech serów
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 531
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1920
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 141
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 531
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1920
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 141
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Składniki
Pieczarki po obraniu pokroiłam, małe na pół a większe na ćwiartki. Pokroiłam cebulę i pora w kosteczkę a czosnek w cienkie plasterki. Na patelni zeszkliłam cebule i pora, dodałam czosnek, gdy ten zacznie pachnieć dodałam pieczarki. Gdy pieczarki się przesmaża najpierw dodałam serki topione i odrobinę wody- używam ich zamiast śmietany a ma takie same właściwości emulsyjne. Gdy zaczną się rozpuszczać dodałam pozostałe pokrojone sery. W między czasie ugotowałam makaron.
Gdy sos już będzie jednolity, wyłączyłam ogień. Sos doprawiłam pieprzem, solą i gałką muszkatołową i wymieszałam go z makaronem. Makaron na talerzu dodatkowo parmezanem i dodatkowym pieprzem. Smacznego:)