Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, smaczne, tanie i łatwe do zrobienia.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 320
Bigos to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań polskiej kuchni. W wielu dom...
Odsłon: 219
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 9
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 320
Bigos to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań polskiej kuchni. W wielu dom...
Odsłon: 219
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 9
Składniki
► Pieczarki oczyścić i umyć, odciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę, / kapelusze odłożyć /. ► Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki, boczek wędzony i cebulę / Ostudzić /. Natkę pietruszki drobno posiekać, ser potrzeć na tarce o drobnych oczkach. Białko ubić na sztywno. Wymieszać usmażone pieczarki z natką pietruszki, boczkiem, serem i białkiem. Przyprawić. ► Kapelusze pieczarek napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej formie i wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 20 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /.