Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mielonego mięsa a raczej resztek mięs: resztki wołowiny /pozostałe po robieniu rolad/, skrawki fileta z kurczaka /również po roladach drobiowych/ i łopatka bez kości przeznaczona na gulasz. Do mięsa dodałam jeszcze pieczarki i paprykę. Doskonale smakuje na kanapkach ale również na ciepło jako danie obiadowe z buraczkami i ziemniakami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3813
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3813
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Łopatkę, wołowinę, fileta z kurczaka i boczek mielimy w maszynce. Kajzerkę namaczamy w mleku. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek i podsmażamy do czasu aż się zeszklą. Następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę. Doprawiamy do smaku, dusimy do miękkości i odstawiamy do wystudzenia. Do mięsa mielonego dodajemy odciśniętą kajzerkę, jajka, pieczarki i doprawiamy do smaku. Dokładnie wyrabiamy. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i przekładamy do niego mięso mielone uformowane w dużego klopsa. Nakrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 50 min., zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze ok. 10 min. - tak by wierzch się zrumienił. Możemy podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.