Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy smak polskich gołąbków.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414403
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414403
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Składniki
Pokrojoną kapustę gotuje się do miękkości w osolonej wodzie- około 30 minut. Na patelni rumieni się posiekaną cebulką razem z ryżem. Potem do ryży dolewa się wody- 2 części wody na 1 część ryżu i gotuje prawie do miękkości z solą. Potem miesza się wszystkie składniki z mięsem mielonym i przyprawami. Masę wyłożoną do formy polewa się passatą i piecze, aż pieczeń się skurczy, podniesie a płyn wyparuje. Może to być około godziny w 185 stopniach.
Smacznego :)