Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy smak polskich gołąbków.
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7158
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7158
Składniki
Pokrojoną kapustę gotuje się do miękkości w osolonej wodzie- około 30 minut. Na patelni rumieni się posiekaną cebulką razem z ryżem. Potem do ryży dolewa się wody- 2 części wody na 1 część ryżu i gotuje prawie do miękkości z solą. Potem miesza się wszystkie składniki z mięsem mielonym i przyprawami. Masę wyłożoną do formy polewa się passatą i piecze, aż pieczeń się skurczy, podniesie a płyn wyparuje. Może to być około godziny w 185 stopniach.
Smacznego :)