Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy smak polskich gołąbków.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10100
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9140
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6508
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10100
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9140
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6508
Składniki
Pokrojoną kapustę gotuje się do miękkości w osolonej wodzie- około 30 minut. Na patelni rumieni się posiekaną cebulką razem z ryżem. Potem do ryży dolewa się wody- 2 części wody na 1 część ryżu i gotuje prawie do miękkości z solą. Potem miesza się wszystkie składniki z mięsem mielonym i przyprawami. Masę wyłożoną do formy polewa się passatą i piecze, aż pieczeń się skurczy, podniesie a płyn wyparuje. Może to być około godziny w 185 stopniach.
Smacznego :)