Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pieczeń. Niemniej pieczeń wychodzi bardzo smaczna, nie za sucha, idealna na zimno na kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1186
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31223
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3641
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4609
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8125
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1186
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31223
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3641
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4609
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8125
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane cebule podsmażone na oleju i natkę, pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz odciśniętą z wody bułkę. Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem oraz musztardą. Mięsną masę dobrze wyrobić. Keksówkę (długość 30-35mc) wyłożyć papierem do pieczenia, do formy przełożyć mięsną masę i uformować owalną pieczeń. Na wierzchu ułożyć plasterki szynki, tak aby lekko zachodziły na siebie. Pieczeń piec około godziny w 180 stopniach.