Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pieczeń. Niemniej pieczeń wychodzi bardzo smaczna, nie za sucha, idealna na zimno na kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 458
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9291
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13442
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 458
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9291
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13442
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane cebule podsmażone na oleju i natkę, pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz odciśniętą z wody bułkę. Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem oraz musztardą. Mięsną masę dobrze wyrobić. Keksówkę (długość 30-35mc) wyłożyć papierem do pieczenia, do formy przełożyć mięsną masę i uformować owalną pieczeń. Na wierzchu ułożyć plasterki szynki, tak aby lekko zachodziły na siebie. Pieczeń piec około godziny w 180 stopniach.