Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pieczeń. Niemniej pieczeń wychodzi bardzo smaczna, nie za sucha, idealna na zimno na kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1254
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1254
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane cebule podsmażone na oleju i natkę, pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz odciśniętą z wody bułkę. Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem oraz musztardą. Mięsną masę dobrze wyrobić. Keksówkę (długość 30-35mc) wyłożyć papierem do pieczenia, do formy przełożyć mięsną masę i uformować owalną pieczeń. Na wierzchu ułożyć plasterki szynki, tak aby lekko zachodziły na siebie. Pieczeń piec około godziny w 180 stopniach.