Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczna, idealna zarówno na ciepło jak i zimno
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9949
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2580
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1715
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 641
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3823
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9949
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2580
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1715
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 641
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3823
Składniki
Do mięsa wbić jaja, dodać musztardę, sól, pieprz, kardamon, paprykę, natkę pietruszki i wymieszać dokładnie wszystko razem dłońmi. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć do niej połowę mięsa. W mięsie zrobić wgłębienie (rowek) na jajka. Na mięso wyłożyć 3 plasterki szynki. Z jajek odcinać z obu stron końcówki. Jaja wyłożyć na mięso we wgłębieniu. Pozostałą szynką przykryć jaja, owijając je. Wyłożyć pozostałe mięso. Wyciągnąć z keksówki wraz z folią i obtoczyć w folii nadając kształt roladzie. Mięso z powrotem włożyć do keksówki, posypać ziołami prowansalskimi i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec ok. 45 min.