Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczna, idealna zarówno na ciepło jak i zimno
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21635
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21635
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Do mięsa wbić jaja, dodać musztardę, sól, pieprz, kardamon, paprykę, natkę pietruszki i wymieszać dokładnie wszystko razem dłońmi. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć do niej połowę mięsa. W mięsie zrobić wgłębienie (rowek) na jajka. Na mięso wyłożyć 3 plasterki szynki. Z jajek odcinać z obu stron końcówki. Jaja wyłożyć na mięso we wgłębieniu. Pozostałą szynką przykryć jaja, owijając je. Wyłożyć pozostałe mięso. Wyciągnąć z keksówki wraz z folią i obtoczyć w folii nadając kształt roladzie. Mięso z powrotem włożyć do keksówki, posypać ziołami prowansalskimi i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec ok. 45 min.