Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczna, idealna zarówno na ciepło jak i zimno
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 583
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 755
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 250
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 583
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 755
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 250
Składniki
Do mięsa wbić jaja, dodać musztardę, sól, pieprz, kardamon, paprykę, natkę pietruszki i wymieszać dokładnie wszystko razem dłońmi. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć do niej połowę mięsa. W mięsie zrobić wgłębienie (rowek) na jajka. Na mięso wyłożyć 3 plasterki szynki. Z jajek odcinać z obu stron końcówki. Jaja wyłożyć na mięso we wgłębieniu. Pozostałą szynką przykryć jaja, owijając je. Wyłożyć pozostałe mięso. Wyciągnąć z keksówki wraz z folią i obtoczyć w folii nadając kształt roladzie. Mięso z powrotem włożyć do keksówki, posypać ziołami prowansalskimi i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec ok. 45 min.