Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, przepyszna , aromatyczna pieczeń na wykwintny obiad, nawiązująca do starych receptur naszych babć , które mięso serwowały w otoczeniu owoców.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 918
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 300
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18519
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 918
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 300
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18519
Składniki
Filet z indyka umyć, doprawić solą i pieprzem , natrzeć przyprawą do indyka, pozostawić na 1 godzinę można dłużej. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Fileta umieścić w naczyniu żaroodpornym z przykryciem, wstawić i piec 30 minut.
Gdy piecze się filet , jabłka umyć pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, Żurawinę opłukać w ciepłej wodzie. Z pomarańczy wycisnąć sok. Po 30 minutach wyjąć piekące się mięso, obłożyć jabłkami , żurawiną, polać sokiem z pomarańczy.
Piec do dobrego zrumienienia mięsa 20 - 30 minut. Upieczoną pieczeń , pokroić w plastry. Podawać z ziemniakami, surówką a na plastrach pieczeni ułożyć mus z pieczonych jabłek i żurawinę.