Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na wykorzystanie mięsa oraz ziemniaków pozostałych z obiadu. Nic się nie marnuje a nawet z resztek można przygotować pyszne danie.
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 485
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30501
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 485
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30501
Składniki
Ugotowane ziemniaki utrzeć tłuczkiem do ziemniaków.
Rozdrobnione rydze smażę na łyżce masła.
Pieczeń kroję w kostkę.
Do ziemniaków dodaję przyprawy, mięso, pokrojoną marchew, natkę pietruszki i rydze.
Dokładnie mieszam do uzyskania zwartej masy. Dzielę na pół. Z tej proporcji uformowałam 2 pieczenie.
Na desce układam plastry boczku w tzw. jodełkę.
Na przygotowanym boczku układam połowę masy i owijam boczkiem.
Tak przygotowaną pieczeń obwiązuję nicią kuchenną. Analogicznie postępuję z 2 częścią.
Pieczeń układam w żaroodpornym naczyniu i piekę około 45 minut w temperaturze 190°C, do zrumienienia boczku.
Z gorącej pieczeni usuwam nici i kroję ostrym nożem w grube plastry.