Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na wykorzystanie mięsa oraz ziemniaków pozostałych z obiadu. Nic się nie marnuje a nawet z resztek można przygotować pyszne danie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1655
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1655
Składniki
Ugotowane ziemniaki utrzeć tłuczkiem do ziemniaków.
Rozdrobnione rydze smażę na łyżce masła.
Pieczeń kroję w kostkę.
Do ziemniaków dodaję przyprawy, mięso, pokrojoną marchew, natkę pietruszki i rydze.
Dokładnie mieszam do uzyskania zwartej masy. Dzielę na pół. Z tej proporcji uformowałam 2 pieczenie.
Na desce układam plastry boczku w tzw. jodełkę.
Na przygotowanym boczku układam połowę masy i owijam boczkiem.
Tak przygotowaną pieczeń obwiązuję nicią kuchenną. Analogicznie postępuję z 2 częścią.
Pieczeń układam w żaroodpornym naczyniu i piekę około 45 minut w temperaturze 190°C, do zrumienienia boczku.
Z gorącej pieczeni usuwam nici i kroję ostrym nożem w grube plastry.