Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na wykorzystanie mięsa oraz ziemniaków pozostałych z obiadu. Nic się nie marnuje a nawet z resztek można przygotować pyszne danie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14691
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19729
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14691
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19729
Składniki
Ugotowane ziemniaki utrzeć tłuczkiem do ziemniaków.
Rozdrobnione rydze smażę na łyżce masła.
Pieczeń kroję w kostkę.
Do ziemniaków dodaję przyprawy, mięso, pokrojoną marchew, natkę pietruszki i rydze.
Dokładnie mieszam do uzyskania zwartej masy. Dzielę na pół. Z tej proporcji uformowałam 2 pieczenie.
Na desce układam plastry boczku w tzw. jodełkę.
Na przygotowanym boczku układam połowę masy i owijam boczkiem.
Tak przygotowaną pieczeń obwiązuję nicią kuchenną. Analogicznie postępuję z 2 częścią.
Pieczeń układam w żaroodpornym naczyniu i piekę około 45 minut w temperaturze 190°C, do zrumienienia boczku.
Z gorącej pieczeni usuwam nici i kroję ostrym nożem w grube plastry.