Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na wykorzystanie mięsa oraz ziemniaków pozostałych z obiadu. Nic się nie marnuje a nawet z resztek można przygotować pyszne danie.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 130
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 129
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 130
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 129
Składniki
Ugotowane ziemniaki utrzeć tłuczkiem do ziemniaków.
Rozdrobnione rydze smażę na łyżce masła.
Pieczeń kroję w kostkę.
Do ziemniaków dodaję przyprawy, mięso, pokrojoną marchew, natkę pietruszki i rydze.
Dokładnie mieszam do uzyskania zwartej masy. Dzielę na pół. Z tej proporcji uformowałam 2 pieczenie.
Na desce układam plastry boczku w tzw. jodełkę.
Na przygotowanym boczku układam połowę masy i owijam boczkiem.
Tak przygotowaną pieczeń obwiązuję nicią kuchenną. Analogicznie postępuję z 2 częścią.
Pieczeń układam w żaroodpornym naczyniu i piekę około 45 minut w temperaturze 190°C, do zrumienienia boczku.
Z gorącej pieczeni usuwam nici i kroję ostrym nożem w grube plastry.