Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pieczone mięsko. Wykonanie - Babcia i Spółka. :)
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1904
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 42
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 790
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 931
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 239
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1904
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 42
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 790
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 931
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 239
Składniki
Biodrówkę pokroić na średniej wielkości plastry.
Z oliwy, czosnku zgniecionego w prasce, kostek smaku, majeranku, wody, peiprzu i soli (do smaku) przygotować zaprawę. Wymieszać ją z pokrojonym mięsem. Można zostawić na noc.
Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec ok. 2 godzin w temp. 180 stopni (termoobieg) - 1/2 godziny, później w temp. 160 stopni. Ja dodatkowo wkładam do naczynia żaroodpornego, do którego wlewam wodę (ok. szklanki) - nic się nie przypali.
Podawać z ziemnkami i surówkami. Smacznego. :)