Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pieczone mięsko. Wykonanie - Babcia i Spółka. :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 753
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1870
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 753
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1870
Składniki
Biodrówkę pokroić na średniej wielkości plastry.
Z oliwy, czosnku zgniecionego w prasce, kostek smaku, majeranku, wody, peiprzu i soli (do smaku) przygotować zaprawę. Wymieszać ją z pokrojonym mięsem. Można zostawić na noc.
Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec ok. 2 godzin w temp. 180 stopni (termoobieg) - 1/2 godziny, później w temp. 160 stopni. Ja dodatkowo wkładam do naczynia żaroodpornego, do którego wlewam wodę (ok. szklanki) - nic się nie przypali.
Podawać z ziemnkami i surówkami. Smacznego. :)