Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekką i soczystą rybkę, pełną aromatu ziół i czosnku.
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7417
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 6913
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7417
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 6913
Składniki
Dorady należy wypatroszyć, obskrobać, dokładnie umyć i osuszyć. Tak przygotowane ryby oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem od wewnątrz oraz na zewnątrz.
Świeże zioła (bazylię, tymianek i rozmaryn) posiekać i włożyć do środka ryb razem z kawałkiem masła, plasterkami czosnku i dwoma pół plasterkami cytryny.
Następnie dorady posypać suszonym tymiankiem i ułożyć na folii aluminiowej wysmarowanej masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ryby dokładnie zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 minut. Rybka dobrze komponuje się z pure ziemniaczanym i sałatą. Najlepiej smakuje skropiona sokiem z cytryny. Życzę smacznego! :)