Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekką i soczystą rybkę, pełną aromatu ziół i czosnku.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4371
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26276
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1572
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4371
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26276
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1572
Składniki
Dorady należy wypatroszyć, obskrobać, dokładnie umyć i osuszyć. Tak przygotowane ryby oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem od wewnątrz oraz na zewnątrz.
Świeże zioła (bazylię, tymianek i rozmaryn) posiekać i włożyć do środka ryb razem z kawałkiem masła, plasterkami czosnku i dwoma pół plasterkami cytryny.
Następnie dorady posypać suszonym tymiankiem i ułożyć na folii aluminiowej wysmarowanej masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ryby dokładnie zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 minut. Rybka dobrze komponuje się z pure ziemniaczanym i sałatą. Najlepiej smakuje skropiona sokiem z cytryny. Życzę smacznego! :)