Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekką i soczystą rybkę, pełną aromatu ziół i czosnku.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1608
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201012
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10090
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1608
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201012
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10090
Składniki
Dorady należy wypatroszyć, obskrobać, dokładnie umyć i osuszyć. Tak przygotowane ryby oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem od wewnątrz oraz na zewnątrz.
Świeże zioła (bazylię, tymianek i rozmaryn) posiekać i włożyć do środka ryb razem z kawałkiem masła, plasterkami czosnku i dwoma pół plasterkami cytryny.
Następnie dorady posypać suszonym tymiankiem i ułożyć na folii aluminiowej wysmarowanej masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ryby dokładnie zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 minut. Rybka dobrze komponuje się z pure ziemniaczanym i sałatą. Najlepiej smakuje skropiona sokiem z cytryny. Życzę smacznego! :)