Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekką i soczystą rybkę, pełną aromatu ziół i czosnku.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Składniki
Dorady należy wypatroszyć, obskrobać, dokładnie umyć i osuszyć. Tak przygotowane ryby oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem od wewnątrz oraz na zewnątrz.
Świeże zioła (bazylię, tymianek i rozmaryn) posiekać i włożyć do środka ryb razem z kawałkiem masła, plasterkami czosnku i dwoma pół plasterkami cytryny.
Następnie dorady posypać suszonym tymiankiem i ułożyć na folii aluminiowej wysmarowanej masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ryby dokładnie zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 minut. Rybka dobrze komponuje się z pure ziemniaczanym i sałatą. Najlepiej smakuje skropiona sokiem z cytryny. Życzę smacznego! :)