Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pojawia się u nas kilka razy w roku. Obowiązkowo na pierwszy dzień Świąt.
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 99
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10331
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1981
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 99
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10331
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1981
Składniki
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać, czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno pokroić. Natrzeć kaczkę i odstawić na godzinę do lodówki. Po godzinie przełożyć kaczkę do mocnego woreczka foliowego, wlać marynatę. Woreczek mocno związać i włożyć do miski. Odstawić na 24 godziny. Woreczek z kaczką obrócić kilka razy by marynata pokryła dokładnie mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem, kilkoma łyżkami oleju i domową vegetą. Piec godzinę. Po tym czasie dolać marynatę, w której macerowała się kaczka, dodać 2-3 listki laurowe, kilka plasterków cytryny i gałązki rozmarynu. Do środka włożyć cząstki pomarańczy .Delikatnie posypać jeszcze majerankiem i piec do miękkości około następnej godziny. Pod koniec pieczenia kaczkę wyjąć i przy pomocy pędzla posmarować całą miodem. Dzięki temu ładnie się zrumieni a skórka będzie chrupiąca. Kaczka jest przepyszna, chociaż czas przygotowania dość długi.