Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 728
Dodano: 26.02.2021
Odsłon: 4884
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Karkówkę kroimy w plastry, przekładamy do naczynia w którym będziemy piec. Posypujemy solą oraz pieprzem. Odstawimy na chwilę.
Cebule kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Przekładamy do miseczki i dodajemy powidła, olej i ketchup. Wsypujemy vegetę bio i mieszamy.
Całą marynatę przekładamy na wierzch pokrojonej karkówki i równomiernie rozprowadzamy.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 °C przez 50-60 minut lub do miękkości mięsa.
Po upieczeniu wykładamy kawałki mięsa na talerz.
Gotowe… Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)