Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach w aromatycznym sosie na słodko
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry, przekładamy do naczynia w którym będziemy piec. Posypujemy solą oraz pieprzem. Odstawimy na chwilę.
Cebule kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Przekładamy do miseczki i dodajemy powidła, olej i ketchup. Wsypujemy vegetę bio i mieszamy.
Całą marynatę przekładamy na wierzch pokrojonej karkówki i równomiernie rozprowadzamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 °C przez 50-60 minut lub do miękkości mięsa.
Po upieczeniu wykładamy kawałki mięsa na talerz. Gotowe… Smacznego!!!