Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach w aromatycznym sosie na słodko
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2991
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2991
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry, przekładamy do naczynia w którym będziemy piec. Posypujemy solą oraz pieprzem. Odstawimy na chwilę.
Cebule kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Przekładamy do miseczki i dodajemy powidła, olej i ketchup. Wsypujemy vegetę bio i mieszamy.
Całą marynatę przekładamy na wierzch pokrojonej karkówki i równomiernie rozprowadzamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 °C przez 50-60 minut lub do miękkości mięsa.
Po upieczeniu wykładamy kawałki mięsa na talerz. Gotowe… Smacznego!!!