Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona karkówka na słodko

Pieczona karkówka na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 728

Dodano:

Odsłon: 4884

Karkówka pieczona w plastrach w aromatycznym sosie na słodko

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 1 cebula biała
  • 1 cebula czerwona
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ szklanki oleju
  • ½ ketchupu pikantnego
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżeczki vegety bio
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczona karkówka na słodko

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy w plastry, przekładamy do naczynia w którym będziemy piec. Posypujemy solą oraz pieprzem. Odstawimy na chwilę.

  2. Cebule kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Przekładamy do miseczki i dodajemy powidła, olej i ketchup. Wsypujemy vegetę bio i mieszamy.

  3. Całą marynatę przekładamy na wierzch pokrojonej karkówki i równomiernie rozprowadzamy.

    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 °C przez 50-60 minut lub do miękkości mięsa.

  4. Po upieczeniu wykładamy kawałki mięsa na talerz.

    Gotowe… Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń