Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach w aromatycznym sosie na słodko
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7919
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 309
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3195
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7919
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 309
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3195
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry, przekładamy do naczynia w którym będziemy piec. Posypujemy solą oraz pieprzem. Odstawimy na chwilę.
Cebule kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Przekładamy do miseczki i dodajemy powidła, olej i ketchup. Wsypujemy vegetę bio i mieszamy.
Całą marynatę przekładamy na wierzch pokrojonej karkówki i równomiernie rozprowadzamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 °C przez 50-60 minut lub do miękkości mięsa.
Po upieczeniu wykładamy kawałki mięsa na talerz. Gotowe… Smacznego!!!