Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubisz połączenie mięs z owocami, koniecznie wypróbuj przepis na pieczoną pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym. Danie pochodzi z 463. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Polecam.
Odsłon: 324
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 245
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2482
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 324
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 245
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2482
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 51
Składniki
Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego smalcem. Posmarować marynatą (składniki wystarczy wymieszać). Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie podlać wodą (ok. ½ szklanki). Dorzucić suszone śliwki i pod przykryciem piec przez 1 godzinę (temp. 180 st. C). Po upieczeniu filet przełożyć na deskę. Do naczynia dodać sos rumiany. Zmiksować. Mięso pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Polać sosem. Podawać z purée i sałatką z kapusty.
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, rozgnieść lub przecisnąć przez praskę. Dodać mleko, masło i pesto. Wymieszać.