Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubisz połączenie mięs z owocami, koniecznie wypróbuj przepis na pieczoną pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym. Danie pochodzi z 463. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 948
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15292
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 948
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15292
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego smalcem. Posmarować marynatą (składniki wystarczy wymieszać). Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie podlać wodą (ok. ½ szklanki). Dorzucić suszone śliwki i pod przykryciem piec przez 1 godzinę (temp. 180 st. C). Po upieczeniu filet przełożyć na deskę. Do naczynia dodać sos rumiany. Zmiksować. Mięso pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Polać sosem. Podawać z purée i sałatką z kapusty.
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, rozgnieść lub przecisnąć przez praskę. Dodać mleko, masło i pesto. Wymieszać.