Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pieczona pierś z indyka. Pieczona pierś z indyka gości u nas dość często. Używamy jej do kanapek, ale także na ciepło do drugiego dania. Najczęściej z sosem chrzanowym lub koperkowym. Dziś przepis na pieczoną pierś z indyka pod pierzynką jogurtową, dość intensywnie doprawioną przyprawami. Składnik główny tej mieszanki przypraw to kolendra, ale też curry, chili i papryczka czuszka.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12011
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16626
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12011
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16626
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5365
Składniki
Kolendrę oraz pieprz wsypujemy do moździerza i dokładnie miażdżymy, a następnie mieszamy z pozostałymi przyprawami w proszku oraz z solą Czuszkę oczyszczamy z pestek i błon i drobno siekamy, po czym razem z przyprawami dodajemy do jogurtu greckiego. Dolewamy oliwę. Dokładnie mieszamy
Oczyszczoną z błon pierś z indyka płukamy pod bierzącą wodą i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie wkładamy mięso do dużej miski i zalewamy jogurtem z przyprawami. Wstawiamy do lodówki przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i przekładamy do niego mięso obtoczone marynatą Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 25 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze ok 1 godziny polewając 2-3 razy wierzch indyka marynatą jogurtową Podawać na ciepło do obiadu lub jako wędlinę do kanapek