Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli zastanawiacie się jakie mięso przygotować na obiad, to dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pieczoną wołowinę. Mięso według tego przepisu wychodzi miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93816
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2698
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3526
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1619
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93816
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2698
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3526
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1619
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Składniki
Mięso nacieram musztardą, posypuję solą i pieprzem. Przekładam do woreczka foliowego do pieczenia. Dokładam też cebulę i marchewkę – obrane i pokrojone na mniejsze kawałki. Wrzucam też ziele angielskie i listki laurowe – doskonale wzbogacą smak mięsa i sosu. Wszystko przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę w temperaturze 180 stopni przez około 3 godziny. na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinam woreczek, tak aby mięso ładnie przypiekło się od góry.
Wołowinę przekładam na deskę, aby odpoczęła, a sos przelewam do garnka. Wyjmuję z niego ziele angielskie i listki laurowe. Dodaję śmietanę i mąkę i dokładnie blenduję. Mięso kroję w plastry i podaję polane sosem. Smacznego!!!