Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na mielone. Zamiast stać przy patelni i smażyć kotlety, włóż je do piekarnika i upiecz. Ta mała zmiana sprawi, że będą mniej kaloryczne, ale pozostaną równie soczyste i smaczne.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 301
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30373
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 301
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30373
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku i pozostaw do nasiąknięcia. Następnie dokładnie odciśnij.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij ją na łyżce oleju.
Mielone mięso umieść w dużej misce. Dodaj odciśniętą bułkę, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy.
Wyrób dokładnie masę, tak, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
Wilgotnymi dłońmi formuj kotlety, każdy z nich obtaczaj w bułce tartej i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 40 minut. Pamiętaj, aby w połowie czasu pieczenia przekręcić je na drugą stronę.