Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na mielone. Zamiast stać przy patelni i smażyć kotlety, włóż je do piekarnika i upiecz. Ta mała zmiana sprawi, że będą mniej kaloryczne, ale pozostaną równie soczyste i smaczne.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3846
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 104
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 405
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 107
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 46
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3846
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 104
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 405
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 107
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 46
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku i pozostaw do nasiąknięcia. Następnie dokładnie odciśnij.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij ją na łyżce oleju.
Mielone mięso umieść w dużej misce. Dodaj odciśniętą bułkę, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy.
Wyrób dokładnie masę, tak, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
Wilgotnymi dłońmi formuj kotlety, każdy z nich obtaczaj w bułce tartej i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 40 minut. Pamiętaj, aby w połowie czasu pieczenia przekręcić je na drugą stronę.