Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na mielone. Zamiast stać przy patelni i smażyć kotlety, włóż je do piekarnika i upiecz. Ta mała zmiana sprawi, że będą mniej kaloryczne, ale pozostaną równie soczyste i smaczne.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1101
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1140
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1101
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1140
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku i pozostaw do nasiąknięcia. Następnie dokładnie odciśnij.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij ją na łyżce oleju.
Mielone mięso umieść w dużej misce. Dodaj odciśniętą bułkę, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy.
Wyrób dokładnie masę, tak, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
Wilgotnymi dłońmi formuj kotlety, każdy z nich obtaczaj w bułce tartej i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 40 minut. Pamiętaj, aby w połowie czasu pieczenia przekręcić je na drugą stronę.