Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na mielone. Zamiast stać przy patelni i smażyć kotlety, włóż je do piekarnika i upiecz. Ta mała zmiana sprawi, że będą mniej kaloryczne, ale pozostaną równie soczyste i smaczne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 275
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3012
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 275
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3012
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku i pozostaw do nasiąknięcia. Następnie dokładnie odciśnij.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij ją na łyżce oleju.
Mielone mięso umieść w dużej misce. Dodaj odciśniętą bułkę, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy.
Wyrób dokładnie masę, tak, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
Wilgotnymi dłońmi formuj kotlety, każdy z nich obtaczaj w bułce tartej i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 40 minut. Pamiętaj, aby w połowie czasu pieczenia przekręcić je na drugą stronę.