Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poussin to młode kurczę o wadze 350-450 g. Upieczone z masłem tymiankowym po prostu rozpływa się w ustach.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 945
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23096
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15522
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 945
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23096
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15522
Składniki
Połowę tymianku posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do masła, doprawić solą, wymieszać.
Kurczęta natrzeć solą i pieprzem. Skórę nad piersiami poluzować i w powstałą kieszeń nakładać masło tymiankowe. Do wnętrza kurcząt włożyć po kilka gałązek tymianku. Nóżki związać.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Kurczęta ułożyć w brytfannie, piec przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec kolejne 30-35 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącymi się sokami.