Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poussin to młode kurczę o wadze 350-450 g. Upieczone z masłem tymiankowym po prostu rozpływa się w ustach.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Składniki
Połowę tymianku posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do masła, doprawić solą, wymieszać.
Kurczęta natrzeć solą i pieprzem. Skórę nad piersiami poluzować i w powstałą kieszeń nakładać masło tymiankowe. Do wnętrza kurcząt włożyć po kilka gałązek tymianku. Nóżki związać.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Kurczęta ułożyć w brytfannie, piec przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec kolejne 30-35 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącymi się sokami.