Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poussin to młode kurczę o wadze 350-450 g. Upieczone z masłem tymiankowym po prostu rozpływa się w ustach.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4677
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418358
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4677
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418358
Składniki
Połowę tymianku posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do masła, doprawić solą, wymieszać.
Kurczęta natrzeć solą i pieprzem. Skórę nad piersiami poluzować i w powstałą kieszeń nakładać masło tymiankowe. Do wnętrza kurcząt włożyć po kilka gałązek tymianku. Nóżki związać.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Kurczęta ułożyć w brytfannie, piec przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec kolejne 30-35 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącymi się sokami.