Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poussin to młode kurczę o wadze 350-450 g. Upieczone z masłem tymiankowym po prostu rozpływa się w ustach.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 289
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14597
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1714
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16840
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 289
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14597
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1714
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16840
Składniki
Połowę tymianku posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do masła, doprawić solą, wymieszać.
Kurczęta natrzeć solą i pieprzem. Skórę nad piersiami poluzować i w powstałą kieszeń nakładać masło tymiankowe. Do wnętrza kurcząt włożyć po kilka gałązek tymianku. Nóżki związać.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Kurczęta ułożyć w brytfannie, piec przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec kolejne 30-35 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącymi się sokami.