Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poussin to młode kurczę o wadze 350-450 g. Upieczone z masłem tymiankowym po prostu rozpływa się w ustach.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10539
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4554
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424368
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10539
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4554
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424368
Składniki
Połowę tymianku posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do masła, doprawić solą, wymieszać.
Kurczęta natrzeć solą i pieprzem. Skórę nad piersiami poluzować i w powstałą kieszeń nakładać masło tymiankowe. Do wnętrza kurcząt włożyć po kilka gałązek tymianku. Nóżki związać.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Kurczęta ułożyć w brytfannie, piec przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec kolejne 30-35 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącymi się sokami.