Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone piersi z kurczaka z warzywami i żółtym serem

Pieczone piersi z kurczaka z warzywami i żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 424 Ocena: 6005

Dodano:

Odsłon: 3305

Smaczne mięsko. Wystarczy tylko dodać ziemniaki i pożywny obiad gotowy.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 8-10 średnich pieczarek
  • 1 por
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pomidor
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 4-5 plasterków żółtego sera
  • przyprawy: przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, ostra papryka
  • kilka łyżek oleju kujawskiego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone piersi z kurczaka z warzywami i żółtym serem

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać i drobno pokroić. Imbir zetrzeć na tarce. Całość zeszklić na oleju dodając sól, pieprz i ostrą paprykę.

  2. Piersi z kurczaka umyć i przeciąć wzdłuż. Następnie rozbić tłuczkiem. Najlepiej zrobić to w woreczku foliowym, gdyż wtedy mięso się nie rozpryskuje. Natrzeć z dwóch stron przyprawą. Poukładać w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Na wierzch nałożyć podduszone warzywa. Każdy płat mięsa przykryć plasterkiem żółtego sera. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń