Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie postu człowiek ma poważny dylemat, co zrobić na obiad, oczywiście ryba to podstawa lecz jeżeli macie już dosyć naszych przyjaciół, pływających w wodzie, to polecam przepyszne, pieczone placki pomidorowe, nie nastręczą Wam dużych problemów :)
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 77
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2509
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 573
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 893
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 77
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2509
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 573
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 893
Składniki
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, wrzucamy do rozdrabniacza do lodu i blendujemy na gładką masę. Następnie wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i posiekane liście bazylii. Wszystko razem miksujemy i wylewamy łyżką ciasto, formując placki. Piekarnik nagrzewamy do 200°C i pieczemy około 15-20 minut.