Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie postu człowiek ma poważny dylemat, co zrobić na obiad, oczywiście ryba to podstawa lecz jeżeli macie już dosyć naszych przyjaciół, pływających w wodzie, to polecam przepyszne, pieczone placki pomidorowe, nie nastręczą Wam dużych problemów :)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5699
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1625
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 195
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5699
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1625
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 195
Składniki
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, wrzucamy do rozdrabniacza do lodu i blendujemy na gładką masę. Następnie wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i posiekane liście bazylii. Wszystko razem miksujemy i wylewamy łyżką ciasto, formując placki. Piekarnik nagrzewamy do 200°C i pieczemy około 15-20 minut.