Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Świetnie smakują podane z sosem tzatziki.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Ziemniaka ścieramy na tarce. Odstawiamy, odlewamy nadmiar wody. Marchew, pietruszkę i selera naciowego ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy wszystkie warzywa, w razie potrzeby odlewamy nadmiar wody. Dodajemy jajka, przyprawy, olej, mąkę i kaszę. Dokładnie mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy placki. Ja formowałam je w dłoniach, ale można nakładać łyżką. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. W połowie obracamy. Podajemy z ulubionym sosem.