Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Świetnie smakują podane z sosem tzatziki.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3144
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 74
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3144
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 74
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Ziemniaka ścieramy na tarce. Odstawiamy, odlewamy nadmiar wody. Marchew, pietruszkę i selera naciowego ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy wszystkie warzywa, w razie potrzeby odlewamy nadmiar wody. Dodajemy jajka, przyprawy, olej, mąkę i kaszę. Dokładnie mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy placki. Ja formowałam je w dłoniach, ale można nakładać łyżką. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. W połowie obracamy. Podajemy z ulubionym sosem.