Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Świetnie smakują podane z sosem tzatziki.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6947
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30425
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29184
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6947
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30425
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29184
Składniki
Ziemniaka ścieramy na tarce. Odstawiamy, odlewamy nadmiar wody. Marchew, pietruszkę i selera naciowego ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy wszystkie warzywa, w razie potrzeby odlewamy nadmiar wody. Dodajemy jajka, przyprawy, olej, mąkę i kaszę. Dokładnie mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy placki. Ja formowałam je w dłoniach, ale można nakładać łyżką. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. W połowie obracamy. Podajemy z ulubionym sosem.