Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsno warzywny obiad na co dzień i od święta.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, marchewki pokroić w paski, cebule na ósemki. Warzywa ułożyć w szerokim naczyniu do zapiekania, posypać posiekaną szałwią. Pulpety. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso doprawić , zagnieść z jajkiem i namoczoną bułką. Uformować pulpety i obtoczyć w mące. Ułożyć je na warzywach, wlać ok. 300 ml gorącej wody i 3 łyżki sosu sojowego. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C. Piec ok. 35 minut. Po 15-20 minutach , przemieszać, ew. dolać gorącą wodę. Na 5 minut przed końcem pieczenia wszystko suto polać sosem sojowym.