Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsno warzywny obiad na co dzień i od święta.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457242
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1341
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2183
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457242
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1341
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2183
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, marchewki pokroić w paski, cebule na ósemki. Warzywa ułożyć w szerokim naczyniu do zapiekania, posypać posiekaną szałwią. Pulpety. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso doprawić , zagnieść z jajkiem i namoczoną bułką. Uformować pulpety i obtoczyć w mące. Ułożyć je na warzywach, wlać ok. 300 ml gorącej wody i 3 łyżki sosu sojowego. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C. Piec ok. 35 minut. Po 15-20 minutach , przemieszać, ew. dolać gorącą wodę. Na 5 minut przed końcem pieczenia wszystko suto polać sosem sojowym.