Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na skrzydełka w parmezanowej glazurze! Skrzydełka świetnie sprawdzą się jako potrawa z piekarnika lub, w sezonie, z grilla. To dobry pomysł na ciepłe danie podane podczas imprezy, Sylwestra albo wspólnego wspierania ulubionej drużyny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12741
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1446
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5814
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12741
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1446
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5814
Składniki
Oczyść skrzydełka. Przekrój je w miejscu łączenia.
Do skrzydełek dodaj sól, pieprz czarny i oliwę. Dokładnie wymieszaj.
Blaszkę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż skrzydełka na kratce i piecz w piekarniku przed 40-50 minut w temperaturze 200oC w funkcji góra dół. Obróć skrzydełka w połowie czasu pieczenia.
Po pieczeniu przygotuj glazurę parmezanową. Do miski wlej rozpuszczone masło, dodaj płatki chili, czosnek, siekaną pietruszkę i starty parmezan. Wymieszaj skrzydełka z glazurą.
Włóż skrzydełka na chwilę z powrotem do piekarnika ustawionego na grillowanie, żeby stworzyć chrupiącą skórkę.
Smacznego!