Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełen obiad na ostro!
papier do pieczenia, blacha lub naczynie do zapiekania
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2182
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2182
Składniki
Skrzydełka można pokroić na elementy, a brukselką obrać i opłukać, jeszcze sól i chili, ile kto chce. Użyłam przecieranej pasty, można użyć srirachy lub tabasco lub innego chili. Skrzydełka i brukselkę trzeba przemieszać aby pokryły się równomiernie przyprawami.
Piekłam w blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ewentualna spalenizna nie przywrze do blachy. Skrzydełka piecze się 1 h- 1h 15` przykryte kawałkiem papieru do pieczenia. Potem można paper zdjąć aby skrzydełka się przypiekły. Nie trzeba dodawać tłuszczu- wycieknie ze skórki.
Smacznego :)