Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełen obiad na ostro!
papier do pieczenia, blacha lub naczynie do zapiekania
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Skrzydełka można pokroić na elementy, a brukselką obrać i opłukać, jeszcze sól i chili, ile kto chce. Użyłam przecieranej pasty, można użyć srirachy lub tabasco lub innego chili. Skrzydełka i brukselkę trzeba przemieszać aby pokryły się równomiernie przyprawami.
Piekłam w blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ewentualna spalenizna nie przywrze do blachy. Skrzydełka piecze się 1 h- 1h 15` przykryte kawałkiem papieru do pieczenia. Potem można paper zdjąć aby skrzydełka się przypiekły. Nie trzeba dodawać tłuszczu- wycieknie ze skórki.
Smacznego :)