Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka z blachy z dodatkiem prostego, aromatycznego sosu curry
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Składniki
W głębokim naczyniu łączymy koncentrat pomidorowy, majonez, sos sojowy, miód oraz szczyptę pieprzu. W przygotowanej marynacie obtaczamy skrzydełka z kurczaka. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy jogurt grecki, sok z cytryny, miód, przyprawę curry oraz sprasowany ząbek czosnku.
Zamarynowane mięso przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Gotowe skrzydełka podajemy z sosem curry. Smacznego!