Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka z blachy z dodatkiem prostego, aromatycznego sosu curry
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 57
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31221
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 391
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1492
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 57
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31221
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 391
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1492
Składniki
W głębokim naczyniu łączymy koncentrat pomidorowy, majonez, sos sojowy, miód oraz szczyptę pieprzu. W przygotowanej marynacie obtaczamy skrzydełka z kurczaka. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy jogurt grecki, sok z cytryny, miód, przyprawę curry oraz sprasowany ząbek czosnku.
Zamarynowane mięso przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Gotowe skrzydełka podajemy z sosem curry. Smacznego!