Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka z blachy z dodatkiem prostego, aromatycznego sosu curry
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12032
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12032
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Składniki
W głębokim naczyniu łączymy koncentrat pomidorowy, majonez, sos sojowy, miód oraz szczyptę pieprzu. W przygotowanej marynacie obtaczamy skrzydełka z kurczaka. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy jogurt grecki, sok z cytryny, miód, przyprawę curry oraz sprasowany ząbek czosnku.
Zamarynowane mięso przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Gotowe skrzydełka podajemy z sosem curry. Smacznego!