Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka z blachy z dodatkiem prostego, aromatycznego sosu curry
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 724
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 113
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3213
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 724
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 113
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3213
Składniki
W głębokim naczyniu łączymy koncentrat pomidorowy, majonez, sos sojowy, miód oraz szczyptę pieprzu. W przygotowanej marynacie obtaczamy skrzydełka z kurczaka. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy jogurt grecki, sok z cytryny, miód, przyprawę curry oraz sprasowany ząbek czosnku.
Zamarynowane mięso przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Gotowe skrzydełka podajemy z sosem curry. Smacznego!