Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy jest bardzo pyszny
Nóż, deską,sitko,miska
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1773
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1773
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Zaczynam od skrzydełek. Skrzydełka umyć i usunąć końcówki . Następnie pokroić na dwie części. W naczyniu mieszam ketchup,majonez i musztarde,dodaje pieprz i sól Całość mieszam i takim sosem polewam skrzydełka . Mieszamy tak żeby każdy kawałek był pokryty sosem. Takie skrzydełka wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia godzinę przed pieczeniem wyłożyć skrzydełka na sitko by nadmiar soku odcedzić .
Warzywa obrać umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oliwę mieszam z przyprawami i startym czosnkiem. Taka mieszanka polewam warzywa i dokładnie mieszam. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układam skrzydełka i ziemniaki z marchewką. Piekę w rozgrzanym piekarniku termoobieg temperatura 200 stopni godzinę i 5 minut. Obiadek pychotka