Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mogą być pieczone na grillu lub w piekarniku. Pyszne plastry schabu z musztardowej marynaty pieczone posmarowane majonezem z plastrem pomidora posypanego startym marynowanym ogórkiem i żółtym serem.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Plastry mięsa nacinamy ukosem w kratkę z obu stron.
Odmierzamy i mieszamy suche przyprawy.
W misce robimy marynatę z zalewy z ogórków marynowanych, musztardy i suchych przypraw. Składniki dokładnie musimy wymieszać. Zanurzamy w kolejności wszystkie plastry schabu.
Zanurzane w marynacie mięso umieszczamy w strunowym woreczku, wlewamy także pozostałą marynatę i zamykamy woreczek. Masujemy jeszcze zamknięty woreczek kilkakrotnie i umieszczamy go na godzinę w lodówce.
Plastry mięsa wyjmujemy z marynaty i układamy na formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia lub na grillu.
Na każdym plastrze mięsa umieszczamy po jednej łyżce majonezu.
Majonez dokładnie rozprowadzamy po powierzchni plastrów mięsa.
Na każdy plaster mięsa układamy po plastrze pomidora.
Na każdy plaster pomidora układamy startego ogórka.
Na koniec posypujemy wszystkie kawałki mięsa startym żółtym serem i starym ogórkiem marynowanym.
Pieczemy na grillu lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 35-40 minut.
W międzyczasie smażymy kilka ziemniaków pokrojonych w większe kawałki na kolor rumiany.
Upieczone steki.
Podajemy z upieczonymi lub usmażonymi ziemniakami. Smacznego !!!