Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na niedzielny obiad, udka z kurczaka zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu. Tymi udkami z kurczaka zachwycają się wszyscy goście, Znikają w mgnieniu oka, gdy tylko wystawię na stół.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1196
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3356
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 923
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1196
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3356
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 923
Składniki
1. Mięso myję, osuszam i delikatnie rozbijam. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję musztardą.
2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę pięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i łączę z grzybami.
3. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa. 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku. 35 minut w 180 °C.
5. Kotlety gotowe. 6. Smacznego.