Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone udka z kurczaka to klasyczne, smaczne i proste w przygotowaniu danie obiadowe. Podane z ziemniakami i surówką zaspokoją apetyt na większą część dnia.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2075
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3079
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2075
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3079
Składniki
Obrany kawałek imbiru kroimy w drobną kosteczkę. Do dużej miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do kurczaka, pokrojony imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość dokładnie mieszamy. Do miski z marynatą przekładamy umyte i osuszone udka i dokładnie obtaczamy je w marynacie, po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Po tym czasie udka wyciągamy z lodówki i przekładamy do żaroodpornej formy i pieczemy około 80-90 min. piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C. Tak przygotowane danie podajemy na zimno lub gorąco.