Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone udka z kurczaka to klasyczne, smaczne i proste w przygotowaniu danie obiadowe. Podane z ziemniakami i surówką zaspokoją apetyt na większą część dnia.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32757
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2182
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4179
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 916
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32757
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2182
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4179
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 916
Składniki
Obrany kawałek imbiru kroimy w drobną kosteczkę. Do dużej miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do kurczaka, pokrojony imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość dokładnie mieszamy. Do miski z marynatą przekładamy umyte i osuszone udka i dokładnie obtaczamy je w marynacie, po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Po tym czasie udka wyciągamy z lodówki i przekładamy do żaroodpornej formy i pieczemy około 80-90 min. piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C. Tak przygotowane danie podajemy na zimno lub gorąco.