Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone udka z kurczaka to klasyczne, smaczne i proste w przygotowaniu danie obiadowe. Podane z ziemniakami i surówką zaspokoją apetyt na większą część dnia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1281
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4690
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 766
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1281
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4690
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 766
Składniki
Obrany kawałek imbiru kroimy w drobną kosteczkę. Do dużej miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do kurczaka, pokrojony imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość dokładnie mieszamy. Do miski z marynatą przekładamy umyte i osuszone udka i dokładnie obtaczamy je w marynacie, po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Po tym czasie udka wyciągamy z lodówki i przekładamy do żaroodpornej formy i pieczemy około 80-90 min. piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C. Tak przygotowane danie podajemy na zimno lub gorąco.