Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone udka z kurczaka to idealna propozycja na szybki obiad dla osób, które nie mają dużo czasu na gotowanie. To potrawa z typu jak ja to mówię samo się robi. Wszystkie składniki, które będą nam dzisiaj potrzebne chyba każdy ma w domu. A i po przygotowaniu tego dania nie ma dużo sprzątania, wykorzystamy tylko jedną miskę i naczynie żaroodporne.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Składniki
Tak jak wspomniałem na początku pieczone udka z kurczaka robi się łatwo i w zasadzie szybko. Zaczynamy od udek, myjemy je i osuszamy. Następnie łączymy ze sobą przyprawy ( obie papryki, curry, kurkumę,sól i pieprz) i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Udka kurczaka przekładamy do miski zalewamy przyprawami i dokładnie mieszamy aby każde udko było pokryte naszymi przyprawami. Gdy mamy gotowe udka przykrywamy je folią i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę tak aby nasze mięso zaprzyjaźniło się z przyprawami. Po upływie tego czasu udka wyciągamy, do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, układamy na im mięso a następnie wszystko zalewamy bulionem, dodatkowo posypujemy naszymi ulubionymi ziołami. Tak przygotowane danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i pieczemy przez 45 minut. I mamy gotowy obiad. Smacznego !!