Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pieczone udo z indyka, mięso zdrowe i bardzo smaczne. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu każdy sobie z nim poradzi. Na zimno smakuje równie niesamowicie na kanapkach z musztardą lub chrzanem :-) Smacznego !!!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9283
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9283
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Składniki
Udo myjemy i wkładamy do naczynia, wszystkie przyprawy wsypujemy do miski wraz z posiekanym czosnkiem, dolewamy oliwę i wodę, a następnie dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatę wylewamy na indyka i rozprowadzamy po całej powierzchni. Naczynie przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie mięso jest idealne do pieczenia. Pieczemy od piekarnika zimnego w temperaturze 150 stopni przez 1,5 godziny, po tym czasie zmniejszamy temperaturę na 120 stopni i pieczemy jeszcze 30 minut. Gotowe !!! Polecam indyka również na zimno jest idealny na kanapki. Smacznego !!!