Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pieczone udo z indyka, mięso zdrowe i bardzo smaczne. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu każdy sobie z nim poradzi. Na zimno smakuje równie niesamowicie na kanapkach z musztardą lub chrzanem :-) Smacznego !!!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Składniki
Udo myjemy i wkładamy do naczynia, wszystkie przyprawy wsypujemy do miski wraz z posiekanym czosnkiem, dolewamy oliwę i wodę, a następnie dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatę wylewamy na indyka i rozprowadzamy po całej powierzchni. Naczynie przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie mięso jest idealne do pieczenia. Pieczemy od piekarnika zimnego w temperaturze 150 stopni przez 1,5 godziny, po tym czasie zmniejszamy temperaturę na 120 stopni i pieczemy jeszcze 30 minut. Gotowe !!! Polecam indyka również na zimno jest idealny na kanapki. Smacznego !!!