Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne żeberka idealne na obiad lub grilla
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118380
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8493
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3134
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2259
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118380
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8493
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3134
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2259
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1597
Składniki
Żeberka kroimy na kawałki i lekko solimy i posypujemy pieprzem.
Następnie w osobnej miseczce przygotowujemy marynatę. Miód podgrzewamy by był płynny, następnie dodajemy do niego musztardę, przepuszczone przez praskę ząbki czosnku, dodajemy ketchup, olej, zioła, paprykę, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie mieszamy.
Następnie żeberka przekładamy do dużej miski i polewamy marynatą, obtaczamy każdy kawałek dokładnie w marynacie, całość posypujemy pokrojoną cebulą. Miskę przykrywamy i wsadzamy na noc lub kilka godzin do lodówki.
Następnie żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pokrojoną cebulką i pieczemy pod przykryciem najpierw 45 minut w temperaturze 160 stopni, potem 45 minut w temperaturze 180 stopni. I gotowe :-)