Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne żeberka idealne na obiad lub grilla
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12505
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13503
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5702
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12505
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13503
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5702
Składniki
Żeberka kroimy na kawałki i lekko solimy i posypujemy pieprzem.
Następnie w osobnej miseczce przygotowujemy marynatę. Miód podgrzewamy by był płynny, następnie dodajemy do niego musztardę, przepuszczone przez praskę ząbki czosnku, dodajemy ketchup, olej, zioła, paprykę, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie mieszamy.
Następnie żeberka przekładamy do dużej miski i polewamy marynatą, obtaczamy każdy kawałek dokładnie w marynacie, całość posypujemy pokrojoną cebulą. Miskę przykrywamy i wsadzamy na noc lub kilka godzin do lodówki.
Następnie żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pokrojoną cebulką i pieczemy pod przykryciem najpierw 45 minut w temperaturze 160 stopni, potem 45 minut w temperaturze 180 stopni. I gotowe :-)