Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone ziemniaczki, które mogłabym jeść każdego dnia. Podaję je z surówką z kapusty pekińskiej i z sosem czosnkowym, pycha!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1960
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2639
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1960
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2639
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, tak żeby nie leżały na sobie. Przyprawić czosnkiem granulowanym, czosnkiem niedźwiedzim, słodką papryką, przyprawą do frytek. Można doprawić solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba. Całość polać olejem i wymieszać rękami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piec przez 30 minut.
Składniki sosu połączyć ze sobą, doprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Pieczone ziemniaczki podawać z sosem czosnkowym, ulubioną surówką lub mięsem. Smacznego!