Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone ziemniaczki, które mogłabym jeść każdego dnia. Podaję je z surówką z kapusty pekińskiej i z sosem czosnkowym, pycha!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9432
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9432
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, tak żeby nie leżały na sobie. Przyprawić czosnkiem granulowanym, czosnkiem niedźwiedzim, słodką papryką, przyprawą do frytek. Można doprawić solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba. Całość polać olejem i wymieszać rękami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piec przez 30 minut.
Składniki sosu połączyć ze sobą, doprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Pieczone ziemniaczki podawać z sosem czosnkowym, ulubioną surówką lub mięsem. Smacznego!