Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nadaje sie jako danie główne lub kolację.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 180
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 904
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 180
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 904
Składniki
ZIEMNIAKI PIECZONE: Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki i płuczemy. Oliwe z oliwek łączymy z ziołami. Ziemniaki przekladamy do miski i zalewamy oliwą z oliwek. Dobrze mieszamy aby kazde ziemniaczek był dobrze przyprawiony. Odstawiamy na pół godziny. Potem wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp 200 stopni az ziemniaczki będą miękkie.
SOS MIĘSNO-WARZYWNY: Mięso mielone podsmażamy na patelni, do podsmażonego mięska dodajemy cebule, pieczarki, paprykę i marchew. Wszystko dokładnie podsmazamy. Przekładamy wszystko do garnka i dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Dusimy wszystko pod przykryciem. Gdy warzywa bedą juz miękkie na koniec dodajemy odrobinę śmietany.
Upieczone ziemniaczki wykłądamy na talerz, z boku podajemy mięsno-warzywny sos. Dla smaku możemy dodać jeszcze klesk kwasnej gęstej śmietany.
SMACZNEGO!!!!!