Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nadaje sie jako danie główne lub kolację.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 641
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 123
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 187
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 641
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 123
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 187
Składniki
ZIEMNIAKI PIECZONE: Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki i płuczemy. Oliwe z oliwek łączymy z ziołami. Ziemniaki przekladamy do miski i zalewamy oliwą z oliwek. Dobrze mieszamy aby kazde ziemniaczek był dobrze przyprawiony. Odstawiamy na pół godziny. Potem wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp 200 stopni az ziemniaczki będą miękkie.
SOS MIĘSNO-WARZYWNY: Mięso mielone podsmażamy na patelni, do podsmażonego mięska dodajemy cebule, pieczarki, paprykę i marchew. Wszystko dokładnie podsmazamy. Przekładamy wszystko do garnka i dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Dusimy wszystko pod przykryciem. Gdy warzywa bedą juz miękkie na koniec dodajemy odrobinę śmietany.
Upieczone ziemniaczki wykłądamy na talerz, z boku podajemy mięsno-warzywny sos. Dla smaku możemy dodać jeszcze klesk kwasnej gęstej śmietany.
SMACZNEGO!!!!!