Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nadaje sie jako danie główne lub kolację.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21608
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21608
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
ZIEMNIAKI PIECZONE: Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki i płuczemy. Oliwe z oliwek łączymy z ziołami. Ziemniaki przekladamy do miski i zalewamy oliwą z oliwek. Dobrze mieszamy aby kazde ziemniaczek był dobrze przyprawiony. Odstawiamy na pół godziny. Potem wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp 200 stopni az ziemniaczki będą miękkie.
SOS MIĘSNO-WARZYWNY: Mięso mielone podsmażamy na patelni, do podsmażonego mięska dodajemy cebule, pieczarki, paprykę i marchew. Wszystko dokładnie podsmazamy. Przekładamy wszystko do garnka i dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Dusimy wszystko pod przykryciem. Gdy warzywa bedą juz miękkie na koniec dodajemy odrobinę śmietany.
Upieczone ziemniaczki wykłądamy na talerz, z boku podajemy mięsno-warzywny sos. Dla smaku możemy dodać jeszcze klesk kwasnej gęstej śmietany.
SMACZNEGO!!!!!