Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżony smak pieczonych ziemniaków z ogniska. Ziemniaki z nadzieniem ziemniaczano-pieczarkowym z dodatkiem czosnku.
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 192
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 708
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 41
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2220
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 192
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 708
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 41
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2220
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, wydrążyć środki, pozostawiając około 1/2 cm ścianki. Pieczarki dokładnie opłukać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Kawałki ziemniaków z wydrążenia rozdrobnić , przesmażyć na oleju. Ziemniaki doprawić roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, po przesmażeniu połączyć z pieczarkami. Wydrążone ziemniaki wysmarować olejem, środek oprószyć solą i posypać suszonymi liśćmi tymianku.
Każdy ziemniak napełnić farszem. Ziemniaki ułożyć na papierze posmarowanym olejem i piec około 60 minut najpierw w 190 C potem w 200 C. Podawać możemy z warzywami, omletami lub mięsem. Ja uwielbiam na wierzch dodać duży kleks jogurtu naturalnego.