Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżony smak pieczonych ziemniaków z ogniska. Ziemniaki z nadzieniem ziemniaczano-pieczarkowym z dodatkiem czosnku.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 146
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 146
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 820
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, wydrążyć środki, pozostawiając około 1/2 cm ścianki. Pieczarki dokładnie opłukać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Kawałki ziemniaków z wydrążenia rozdrobnić , przesmażyć na oleju. Ziemniaki doprawić roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, po przesmażeniu połączyć z pieczarkami. Wydrążone ziemniaki wysmarować olejem, środek oprószyć solą i posypać suszonymi liśćmi tymianku.
Każdy ziemniak napełnić farszem. Ziemniaki ułożyć na papierze posmarowanym olejem i piec około 60 minut najpierw w 190 C potem w 200 C. Podawać możemy z warzywami, omletami lub mięsem. Ja uwielbiam na wierzch dodać duży kleks jogurtu naturalnego.