Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniak podstawą obiadu ? Dla wielu osób tak .
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Składniki
Czas liczony z przygotowaniem i pieczeniem . Ziemniaki obieramy , myjemy ,osuszamy i kroimy w plasterki . Wkładamy do dużej głębokiej miski. Posypujemy tymiankiem około 1 łyżka. Koprem -również około 1 łyżki i około 1 łyżką papryki mielonej słodkiej .Solimy-Około 1 łyżeczki oraz pieprzymy ale dosłownie odrobinę. Na koniec dodajemy olej I dokładnie mieszamy aby przyprawy weszły w ziemniaki. Wykładamy na blachę wyłożoną folią aluminiową . Wstawiamy do piekarnika na 170 stopni i pieczemy do miękkości . Jak zapewne każdy wie , są różne odmiany ziemniaków dlatego też każdy z nich gotuje się i piecze inaczej . Dlatego musimy sprawdzać w trakcie pieczenia , nakłuwając widelcem lub wykałaczką. Moje ziemniaki piekły się około 40 minut .
Z czym podałam? Zajrzyj na : https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/pieczone-ziemniaki-z.html