Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniak podstawą obiadu ? Dla wielu osób tak .
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 504
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 155
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 504
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 155
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 209
Składniki
Czas liczony z przygotowaniem i pieczeniem . Ziemniaki obieramy , myjemy ,osuszamy i kroimy w plasterki . Wkładamy do dużej głębokiej miski. Posypujemy tymiankiem około 1 łyżka. Koprem -również około 1 łyżki i około 1 łyżką papryki mielonej słodkiej .Solimy-Około 1 łyżeczki oraz pieprzymy ale dosłownie odrobinę. Na koniec dodajemy olej I dokładnie mieszamy aby przyprawy weszły w ziemniaki. Wykładamy na blachę wyłożoną folią aluminiową . Wstawiamy do piekarnika na 170 stopni i pieczemy do miękkości . Jak zapewne każdy wie , są różne odmiany ziemniaków dlatego też każdy z nich gotuje się i piecze inaczej . Dlatego musimy sprawdzać w trakcie pieczenia , nakłuwając widelcem lub wykałaczką. Moje ziemniaki piekły się około 40 minut .
Z czym podałam? Zajrzyj na : https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/pieczone-ziemniaki-z.html