Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty posiłek inspirowany najlepszą polską kuchnią! Aromatyczne, złociste ziemniaki z piekarnika!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8560
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7051
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4813
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327577
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8560
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7051
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4813
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327577
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem. Do sera dodajemy jogurt, cebulkę, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Do obranych i umytych ziemniaków dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę czosnku w proszku, łyżeczkę papryki w proszku, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki rozmarynu oraz odrobinę kurkumy dla koloru.
Ziemniaki polewamy obficie oliwą i dokładnie mieszamy z przyprawami. Następnie pieczemy je pod przykryciem przez około godzinę w 190/200 stopniach z termoobiegiem.
Gotowe ziemniaczki podajemy z przygotowanym twarożkiem. Smacznego.