Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty posiłek inspirowany najlepszą polską kuchnią! Aromatyczne, złociste ziemniaki z piekarnika!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 410
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 410
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem. Do sera dodajemy jogurt, cebulkę, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Do obranych i umytych ziemniaków dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę czosnku w proszku, łyżeczkę papryki w proszku, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki rozmarynu oraz odrobinę kurkumy dla koloru.
Ziemniaki polewamy obficie oliwą i dokładnie mieszamy z przyprawami. Następnie pieczemy je pod przykryciem przez około godzinę w 190/200 stopniach z termoobiegiem.
Gotowe ziemniaczki podajemy z przygotowanym twarożkiem. Smacznego.