Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty posiłek inspirowany najlepszą polską kuchnią! Aromatyczne, złociste ziemniaki z piekarnika!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 700
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 463
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 700
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 463
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem. Do sera dodajemy jogurt, cebulkę, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Do obranych i umytych ziemniaków dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę czosnku w proszku, łyżeczkę papryki w proszku, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki rozmarynu oraz odrobinę kurkumy dla koloru.
Ziemniaki polewamy obficie oliwą i dokładnie mieszamy z przyprawami. Następnie pieczemy je pod przykryciem przez około godzinę w 190/200 stopniach z termoobiegiem.
Gotowe ziemniaczki podajemy z przygotowanym twarożkiem. Smacznego.