Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty posiłek inspirowany najlepszą polską kuchnią! Aromatyczne, złociste ziemniaki z piekarnika!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1269
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4024
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1001
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1269
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4024
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1001
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem. Do sera dodajemy jogurt, cebulkę, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Do obranych i umytych ziemniaków dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę czosnku w proszku, łyżeczkę papryki w proszku, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki rozmarynu oraz odrobinę kurkumy dla koloru.
Ziemniaki polewamy obficie oliwą i dokładnie mieszamy z przyprawami. Następnie pieczemy je pod przykryciem przez około godzinę w 190/200 stopniach z termoobiegiem.
Gotowe ziemniaczki podajemy z przygotowanym twarożkiem. Smacznego.